Sabtu, 10 Mei 2014

Immuniti BadanNutriferon Shaklee


 • Mengaktifkan interferon tubuh untuk menguatkan fungsi system imun. 
 •  Melindungi dari jangkitan selesema, flu, viral, bacteria dan kanserPenemuan terhebat dalam bidang Immunologi

Interferon buat julung kalinya ditemui olehDr. Yasuhiko Kojima dari University Tokyo pada tahun 1954. 

Selepas membuat kajian selama 40 tahun dan semakan semula beribu-ribu jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan,Dr. Kojima telah Berjaya membangunkan satu-satunya interferon semulajadi di dunia (Nutriferon). Dia telah Berjaya menetapkan bahawa ekstrak dari 4 tumbuhan; iaitu biji labu, bunga safflower, Honeysuckle Jepun dan biji Plantago, mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh.


Formulanya yang digunakannya adalah semulajadi, selamat, tulin dan berkesan. Penemuan dan rekaannya telah diiktiraf sebagai penemuan terhebat dalam bidang immunologi. Nutriferon Shaklee adalah satu Formula Eksklusif dan diPaten oleh Shaklee dan tidak dijual di kedai-kedai biasa. Ianya hanya boleh didapati melaui Shaklee. 

Di dalam bidang perubatan, suntikan interferon banyak digunakan untuk merawat penyakit hepatitis, kanser, hydrophobia (penyakit anjing gila), herpes dan HIV dll. Tambahan pula, ia telah terbukti bahawa interferon amat berkesan untujk melindungi kita dari jangkitan influenza dan berbagai jenis penyakit.


Manfaat Utama:


Mengukuhkan Sistem Imun dalam masa 3 hari.

 • Ianya adalah satu-satunya interferon semulajadi di dunia. Kajian-kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu merangsang dan mempertingkat secara keseluruhan system imun tubuh dengan menerahkan system pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh: T-cells, B-cells and makrofag.

Melawan Kanser & Tumor

 • Interferon semulajadi mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser. Selain dari itu ia juga mampu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu rawatan kemoterapi.

Melindungi dari influenza

 • Ia mengimbangi kepada respon alergi persekitaran dan pencemaran udara, melindungi dengan berkesan daripada virus, mikrob, termasuk selesema, flu, alergi, inflamasi dan influenza.

Meringankan Stres & Kelesuan

 • Meringankan kemudaratan yang disebabkan oleh keresahan, stress, kelesuan dan gaya hidup yang sibuk.

Melambatkan penuaan

 • Formula unik Nutriferon Shaklee merangsang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. Justeru itu sel-sel akan menjadi lebih sihat.

Mengurangkan Infeksi oleh pesakit-pesakit Hepatitis B & C

 • Keberkesanan Nutriferon Shaklee dalam menmerangi virus akan mengurangkan infeksi dan meminimumkan ketidakselesaan, seperti kembung perut, rasa mual, muntah dll kepada pesakit-pesakit Hepatitis B & C.

Mempertingkatkan Menopaus

 • Hypertensi, tahap kolesterol yang tinggi, kitaran darah, dan masalah lain berkaitan menopaus akan menjadi lebih baik.

Mempertingkatkan PMS

 • Terbukti secara klinikal mengurangkan symptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan system endokrin iaitu kekejangan waktu haid, sakit belakang, sakit payudara, masalah jerawat, kegelisahan, insomnia dan mood swing.


4 ekstrak tumbuhan yang ada dalam Nutriferon Shaklee:


Biji labu • Merangsang pengeluaran interferon semulajadi di dalam tubuh
 • Menentang radikal bebas dan faktor penyebab kanser

Biji Plantago asiatica • Mengandungi polisakarida yang mengaktifkan sel-sel imun


Honeysuckle Jepun 
 • Menentang pencerobohan virus dan kuman

Bunga Safflower • Menghasil dan memperkuatkan keupayaan makrofaj memusnahkan virus dan kuman

Darimana datangnya Virus, Kuman Dan Mikrob?

Kita sentiasa terdedah kepada beribu jenis mikrob melalui pernafasan (hawa-dingin, gas buangan, asap, virus di udara, habuk), berjabat tangan, sentuhan dengan objek (perbut, habuk hama pada selimut, pengangkutan awam, peluh, air), makanan, latihan fizikal, persekitaran kerja dll.
Bagaimana Mikrob Menjejaskan Kita?

Apabila banyak kuman dan mikrob menyerang kita pada sesuatu masa, terutama sekali apabila tubuh kita kekurangan interferon dan sel-sel imun, kita akan cepat keletihan, stress, terganggu tidur atau dijangkiti flu, batuk, alergi, asthma, eczema, jerawat dll. Sel-sel yang teroksidasi dan tidak sihat membentuk lebih banyak radikal bebas yang seterusnya mengakibatkan penyakit degenerative, penyakit kronik, kanser dll. 


Cadangan pengambilan Nutriferon:

Untuk pemeliharaan kesihatan : 
1 peket sehari ( tuang ke dalam mulut terus atau campur dengan minuman panas atau sejuk pada bila-bila masa) 


Sewaktu rawatan influenza dan kanser: 2-3 peket sehari. Lebih baik apabila diambil bersama Vitamin C.


SIAPA PERLUKAN ??


1. Sesiapa sahaja yang berumur melebihi 12 tahun yang gaya hidupnya amat sibuk, tekanan gaya hidup menyebabkan system imun individu ini seringkali mengalami serangan yang berterusan

2. Individu yang ingin proaktif di dalam mengoptimumkan respons imun mereka terhadap iritasi alam sekitar dan juga pencemaran udara

3. Individu yang ingin mengekalkan prestasi sistem imun mereka di tahap yang maksimum

4. Individu yang berumur, yang sedemikian terdedah kepada kekurangan imuniti

4. Individu yang diet mereka tidak optimum

6. Individu yang sering tertekan/hidup dalam tekanan

7. Individu yang gaya hidupnya tidak/kurang aktif

NAK tau berkesan atau tidak??
NAK order??
NAK join SHAKLEE??

pm/sms/whatsApp 0132240354