Isnin, 8 Disember 2014

Air Detox Untuk Yang Inginkan Tubuh Idaman

Air Detox Sesuai Bagi Yang Inginkan Tubuh Idaman.



Pernah dengar AIR DETOX??

Apa yang istimewa sangat AIR DETOX ni yer??

Sebelum tu saya cerita sikit apa it DETOX.
Detox atau detoksifikasi adalah merupakan suatu proses pembersihan tubuh daripada segala macam kotoran dan racun-racun yang secara tidak sengaja atau tanpa kita sedar telah masuk di dalam badan kita dalam jangka masa yang lama.Detox merupakan proses penyingkiran bahan toksik, racun, lemak atau bahan buangan dari tubuh badan manusia. Badan manusia mempunyai sistem detox sendiri iaitu hati, usus dan ginjal. Apabila kita berpuasa, badan akan melakukan proses detox semulajadi. Detox dilakukan untuk memastikan sistem penghadaman usus bekerja dengan sepatutnya dan memastikan kulit bersih serta segar. Selain itu ia juga turut memastikan sistem buah pinggang kita berjalan dengan lancar.

AIR DETOX
Air Detox ialah campuran air putih dengan buah-buahan dan dinikmati setelah dibiarkan selama 4 hingga 5 jam Anda boleh gunakan apa-apa sahaja buah-buahan citrus, seperti limau nipis, lemon, oren, limau kasturi, nenas, epal hijau, tembikai, pear, timun, strawberry, atau lain-lain buah-buahan yang membantu proses detox.

Buah-buahan ini anda boleh pilih beberapa biji yang anda suka. Kalau boleh ianya berlainan warna kerana fungsi warna juga membantu dalam proses detox.Anda juga boleh tambahkan daun pudina untuk rasa yang lebih segar.

Cara-cara buat AIR DETOX:- 

  • Potong atau hiris buah-buahan ini nipis-nipis.
  • Kemudian masukkan ke dalam botol atau balang yang boleh di tutup.
  • Kemudian tambahkan air sejuk atau air dari peti ais sebanyak 1 liter.
  • Jika suka anda boleh tambahkan ketulan ais(option-tapi lebih baik jangan).
  • Bila semuanya dah sempurna, tutup bekas dan simpan dalam peti ais semalaman atau paling kurang 8 jam sebelum boleh di minum.

 

Sebaiknya anda minum pada awal pagi sebelum menjamah makanan. Bagi anda yang bekerja saya cadangkan anda lakukan pada hujung minggu kerana sudah semestinya anda akan kerap ke tandas. Jadi pastikan iannya tidak menganggu rutin harian anda sehari-hari.


Kebaikan Air Detox

  • Bagus untuk kesihatan tubuh badan kita sebab khasiat dari buah-buahan yang kita campurkan ni ada dalam air tersebut.Membantu untuk mereka yang sedang berdiet untuk kurangkan berat badan . Perlu consistent menggunakanya
  • Membantu kita memastikan air masak yang diambil mencukupi.Dimana badan kita perlukan air yang banyak dan kalau berat 25kg sama dengan 1 liter air. Maksudnya kalau berat 50kg, badan kita perlukan 2 liter air sehari. Dari minum air yang bergula hari-hari,lebih baik minum air detox ni.
  • Membantu untuk menambahkan metabolism badan.
  • Membantu kulit lebih cantik, muda dan tidak mudah berminyak.

Shaklee ada menawarkan SET DETOX SHAKLEE


Jom belajar buat RESEPI AIR DETOX di entry yang lain




Untuk mendapatkan maklumat lanjut dan membeli produk Shaklee hubungi: 
Dr Niny Fariza Junoh 
Shaklee ID 1098254 
Email : niny_fariza@yahoo.ca 
SMS/What'sapp/Telegram : 013-2240354 
COD area: Ipoh 
Inginkan harga yang lebih murah?? 
Nak jadi Ahli?? 

26 ulasan:

  1. Wah memang menarik air detox ni. Sesuai untuk membuang toksin di dalam badan.Cara Buat Agar-Agar Milo Orea Yummy 

    BalasPadam
    Balasan
    1. Appearance dia memang nampk menarik..

      Padam
  2. Sy suka campuran lemon dan limau nipis..semalam baru buat selepas makan burger haha.terbaik la.arini je abes sduah di detoks

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wah bila la pulak turn saya nak cuba ni...

      Padam
  3. Teringin juga nak buat air detox ni..:) Hari kerja bancuh ESP, weekend kita minum air detox..
    Jom tengok Promosi Berganda Shaklee untuk Disember 2014

    BalasPadam
  4. Balasan
    1. Hari panas minum air sejuk memeng nikmat..

      Padam
  5. tak pernah buat lagi ait detox ni..cuma makan alfalfa untuk tujuan detox

    HENTIKAN PEMBUNUHAN DENGAN VIVIX SHAKLEE

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh jer..kadang2 air detox ni bagus dah minum air sekali dagn detox..

      Padam
  6. Nampak macam menarik air detoks ni...nak cuba buatlah, sekali minum pasti nak lagi kan...

    tips tegangkan kulit wajah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nanti jadi habit mesti best jer badan...

      Padam
  7. nak buat betul-betul macam air detox peram berjam ni tak pernah lagi, tapi selalu minum hot lemon, honey lemon atau apple cider + honey, tapi terus minum hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya rasa macam tu pun dah ada kesan kot..

      Padam
  8. Air detox ni refreshing sangat! Bukan sahaja sesuai untuk badan berat. Malah sesuai untuk sesiapa sahaja!

    BalasPadam
  9. Tak pernah buat lagi. Tapi suka tengok sebab tersusun cantik dalam balang kaca. Macam sayang plak nak minum..hihii

    JommSihatDanCantik -> VITAMIN E LEBIH SEMPURNA DENGAN EKSTRAK BIJI ANGGUR??

    BalasPadam
    Balasan
    1. coeml jer nampak..kang rasa sayang nak minum lak..

      Padam
  10. Saya suka buat dengan lemon. Memang marvelous. Yang penting memang sangat membantu!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mesti bestkan..tapi saya takut masam.

      Padam
  11. Balasan
    1. menyihatkan sangat penting untuk kita meneruskan aktiviti harian..

      Padam
  12. Memang cantik tengok dalam balang.. Dh macam perhiasan rumah pula
    Blog Giveaway Contest

    BalasPadam