Ahad, 16 November 2014

Belian Secara Online

Setiap kali pakai tudung baru,baju baru tau handbag baru kawan2 kat office mesti tanya ...

" Doktor beli kat mana??..Beli online ker??

Saya apalagi senyum dulu sebelum jawab..

"ya beli online...saya ni kan susah nak jalan-jalan sebab malas nak bawak kanak-kanak ribena bersama-sama"

Sama ada barang untuk kegunaan saya sendiri, baju anak2 pun saya lebih suka beli online..3 kaedah jer yang anda perlu buat:

1. Pilih (bagi sape2 yang belum pernah beli online tolong tanya betul2 yer,macam ukuran,exact color..etc)
2. Bayar (online banking atau ATM transfer).
3. Bagi alamat dan nombor telefon kat penjual.

Dah siap..tunggu 2-3 hari bergantung kepada pos...TAPI.....pada sesiapa yang jenis tak sabar dan suka nak pegang barang sebelum beli memang tak boleh beli online takut nanti tak puas hati..

Sepanjang dua tahun lebih sya berkecimpung beli online (ayat tak menahan) belum pernah barang saya tak sampai..sampai lambat tu biasa la..tapi penjual perlu jelaskan la kenapa lambat..

Antara kedai online yang saya biasa beli...


Spicehejab



Euphoria



Almari Chomel



JM Blogspot



Shawlbysnow


Serenity collection



Adda Coachlover


Banyak tak..huhu..ini adalah antara yang saya selalu beli..maksudnya ada lagi la..tak larat dah nak listkan kat sini..

SHAKLEE pun boleh beli online tau..Dunia dihujung jari jer orang kata..dulu lau tak kuar rumah duit memang berkepok dalam bank,tapi sekarang dok rumah pun duit habis...Saya ler tu,orang lain saya tak pasti.



Produk yang ditawarkan oleh Shaklee, nak beli sendiri klik jer kat bawah:-


Penjagaan Berat Badan
Penjagaan Rumah
Penjagaan diri dan Kecantikan
Pemakanan Sihat

Nak beli dengan saya atau nak tau lebih lanjut boleh hubungi saya:-




34 ulasan:

  1. Sekarang semua memang dihujung jari. Tak payah kita nak berjalan kepuar untuk dapatkan barang yang kita perlukan. Jimat masa dan tenaga dan wang. Tetapi harus pandai nuga mencari peniaga online yang jujur dan memiliki barang yang berkualiti.

    Gagal Bendung gejala Buli Di Kalangan Pelajar Sekolah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu nilaa..perlu hati2 sebelum membeli..

      Padam
  2. Belian online sangat menjimatkan masa. Eloklah untuk shopper yang tak ada masa banyak. Semuanya through online.

    JommSihatDanCantik -> PROSES PERJALANAN PENUAAN KULIT MANUSIA

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jimatkan masa dan lebih rileks bagi saya...

      Padam
  3. Mudah sangat dengan teknologi canggih sekarang ....tapi hati2 juga sebab ada yang tertipu...

    Minyak Ikan & Wanita Hamil

    BalasPadam
  4. Memang mudah shopping online, tapi kena berhati-hati juga untuk mengelakkan penipuan berlaku.
    Baca Bagaimana Merawat Keputihan Wanita

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu kena berhati2 sbb tak face to face...

      Padam
  5. best sebenarnya shoping online nie...lebih2 lagi bg wanita...jimat masa dan tenaga...semuanya hanya di hujung jari..cuma kita kena bijak berbelanja dan jangan terlampau boros

    Tips Elak Dari Ditipu Peniaga Online

    BalasPadam
    Balasan
    1. Husbnd sy pun suka beli online jugak..:)

      Padam
  6. Memang mudah beli on9...tetapi berhati2 lah sebelum mmbeli..sekarang bnyk yg mnipu di on9

    BalasPadam
  7. Memang senang beli online. Nak bwk anak2 shopping agak payah jgak. Tp pastikan cari trusted seller dn berdaftar dgn Ssm.

    Super Mama Jom Kurus >>> Tiada Masa Bukan Alasan 'Super Mama' Untuk Kurus!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Anak kecik ssh sikit bwak shopping...

      Padam
  8. Saya tak pernah beli barang melalui online...tapi dulu pernah jadi dropship, barang cust alhmdulillah sampai dengan selamat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Teringn jugak nk jd dropshiper tp belum try lagi...

      Padam
  9. Saya suka beli online, kecuali yg mahal,sbb bimbang gak kalau terkena yg menipu

    BalasPadam
  10. Sy selalu beli shawl melalui online mcm radiusite,shawlbyvsnow,tudungpeople,shawlforyou,sugarscarf dan banyak lagi..alhamdulillah x pernah ada masalah. Sy juga memang kerap shopping online. Kasut pun sy pernah beli online. Kalau kita dah ada trusted supplier, better go on. Sekali beli kalau puas hati dengan produk, itu yg buatkan kita percaya dan nak beli lagii

    RESIPI DORAYAKI KEGEMARAN DORAEMON

    BalasPadam
  11. Segalanya di hujung jari. .kadang2 terover shopping bila dok main click click...

    sirap merah untuk kesihatan

    BalasPadam
  12. Semoga ianya berguna dan tidak memudaratkan...

    BalasPadam
  13. Sy pun Suka beli online.. Alhamdulillah tak Kena tipu lagi.. Kna jgk hati2 Tkut trtipu..
    JANGAN SESEKALI MENGGONCANG BAYI ANDA!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sama la ..Alhamdulillah semua berjaya sampai ke tangan saya...:)

      Padam
  14. Zoe pun.suka.shopping online. Mudah
    Tak.perlu la suami bosan tunggu kita memilih ye tak.Ala perempuan kalau shopping tau je la..hihi

    matang-family-park

    BalasPadam
    Balasan
    1. Suami saya pun suka shopping online..dia biasa dengan ebay dan aliexpress...

      Padam
  15. Suka beli online gak..senang je..tggu je abg posmen mai hantar.

    BalasPadam
  16. zaman sekarang nie nak shopping pun dah senang x perlu nak keluar rumah lagi, semua hanya dihujung jari jer....dapat jimat masa dan tenaga kalau membeli secara talian nie....

    BalasPadam
  17. harus berwaspada juga dalam belian secara online ni..ada juga yg menipu..jadi berhati-hati dalam membeli

    BalasPadam
  18. mudah sgt.. klik jek,tunggu 2,3 hari dah smpai pon brg kite.. xperlu bersesak sesak.. Pilih penjual yang jujur.. Online pon perlu jugak bandingkan harga... jangan tertipu...

    BalasPadam