Isnin, 1 Disember 2014

Khasiat Avocado

Assalamualaikum semua..harini saya nak kongsikan tentang khasiat buah AVOCADO.


Kepada sesiapa yang belum pernah tengok rupa buah Avocado yang telah dipotong, ini la rupa buahnya. Warnanya sedikit kuning susu, rasanya lemak dan tawar.Kulitnya perlu dibuang sebab tak boleh dimakan tau isi jer yang boleh dimakan. Kulitnya agak keras (pendapat saya la) dan isinya lembut.

Ihsan Google


Banyak sebenarnya khasiat buah Avocado ni antaranya:-
 
- Avocado rendah kandungan gula dan tiada garam serta kaya dengan vitamin iaitu C, E dan K

- vitamin E yang baik untuk memperlahankan proses penuaan dan juga kanser. (VITAMIN E)

- mengandungi antioksida dan potasium untuk mengelak daripada penyakit radang sendi dan kandungan asid foliknya pula dapat mengelak serangan jantung (SET JANTUNG)dan kanser.

- hasil kajian oleh Wesley Medical Centre, Brisbane, Australia mendapati jika seseorang itu makan 1/2 atau sebiji avocado setiap hari selama sebulan akan dapat mengurangkan berat badan  (SET KURUS ) dan merendahkan kolesterol (SET KAWAL KOLESTEROL).

- juga mengandungi sumber lutein (Shaklee menawarkan Carotomax untuk MATA) yang tinggi untuk mengawal katarak sebagai langkah awal daripada menjadi buta.

Memang banyak khasiat buah avocado, selamat mencuba.

RESEPI AVOCADO
CARA PILIH AVOCADO


Untuk mendapatkan maklumat lanjut dan membeli produk Shaklee hubungi: Dr Niny Fariza Junoh 
Shaklee ID 1098254 
Email : niny_fariza@yahoo.ca 
SMS/What'sapp/Telegram : 013-2240354 
COD area: Ipoh nginkan harga yang lebih murah?? 
Nak jadi Ahli?? 

21 ulasan:

  1. Bagusnya avocado ni..mesti cuba!

    Peminatvitamin.blogspot.com

    BalasPadam
  2. Memang suka minum jus avacado atau alpukat ni. Lemak berkrim je :-)
    Pengedar Shaklee Semenyih

    BalasPadam
  3. Teringin nak.mkn buah ni.. Tkot plak nk.membeli.. Tkot tak rasa nk Mkn.. Hehe..
    TIPS RAWAT SAKIT SENDI

    BalasPadam
  4. tak pernah makan lagi buah nie..tp ramai ckp yg buah nie lemak2 gitu..

    JommSihatDanCantik -> SET KESUBURAN SHAKLEE

    BalasPadam
  5. Tak pernah cuba avocado ni. In shaa Allah akan mencubanya suatu hari nanti...

    Kerana Alfalfa Complex Shaklee.....Suamiku Kini BERUBAH!!

    BalasPadam
  6. Comel ja buahnya tapi khasiatnya sangat bagus. Saya suka amalkan Vivix utk kulit yang sihat!

    BalasPadam
  7. No wonder la kan Avocado selalu digunakan dlm bahan2 khusus untuk kecantikan kulit kan.. Memang banyak sungguh manfaat dia..

    Jemput singgah >> Double Promotion Disember Vita C dan Vita E untuk Kulit Cun

    BalasPadam
  8. Tak pernah makan avokado ni..apa rasanya ye? Tak berani mencuba yang ini

    Apa Yang Perlu Tahu Pada Pencuci Muka Ketika Mencuci Muka

    BalasPadam
  9. xpernah cuba dan rasa... sedap sangat ke.?

    BalasPadam