Ahad, 14 Disember 2014

Hipotiroid



Apakah hipotiroid?




Perunding Perubatan dan Endokrinologis (diabetologis) di sebuah hospital swasta di ibu negara, Dr Sharifah Sakinah Syed Othman al-Yahya,berkata hipotiroid pula disebabkan oleh Hashimoto Disease, iaitu penyakit auto imun dan selepas seseorang menjalani sesuatu pembedahan pembuangan tiroid atau mengambil radioaktif iodin. Beliau berkata, hipotiroid berlaku apabila kelenjar tiroid tidak berfungsi dengan baik dan hormon tiroid tidak dapat dihasilkan secukupnya.



Apakah simptom hipotiroid?

  • Pesakit akan menjadi gemuk.
  • Badan mereka sering terasa sejuk.
  • Malas.
  • Kuat tidur.
  • Lembap.
  • Ingatan terganggu.
  • Kaki membengkak



Boleh merosakkan jantung jika tidak mendapat rawatan segera
Pesakit yang mengalami hipotiroid senang dirawat tetapi mereka terpaksa mengambil tiroksin seumur hidup. Hormon ini selamat dan tiada kesan .


Shaklee ada menawarkan Vitamin untuk pesakit Hipotiroid:

  1. B complex
  2. Vitamin C
  3. Vitamin E
  4. Ostematric
  5. Zinc 
  6. Vita Lea

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=9981ae50de43432c6299c5a4c5d30050


Pesakit Hipotiroid TIDAK boleh mengambil ESP

Untuk mendapatkan maklumat lanjut dan membeli produk Shaklee hubungi: 
Dr Niny Fariza Junoh 
Shaklee ID 1098254 
Email : niny_fariza@yahoo.ca 
SMS/What'sapp/Telegram : 013-2240354 
 COD area: Ipoh 
Inginkan harga yang lebih murah?? 
Nak jadi Ahli?? 

8 ulasan:

  1. ooo begitu rupanya...terima kasih dgn perkongsian..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya pun kurang arif tentang ni..perkongsian untuk semua termasuk la saya..

      Padam
  2. Perkongsian yang sangat baik untuk saya dan juga wanita diluar sana mengenai penyakit hipotiroid ni.

    memperbanyakkan susu badan dengan doa dan pengambilan supplement yang betul

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih kerana sudi datang blog saya..

      Padam
  3. Perkongsian yang sangat bagus mengenai penyakit hipotiroid. Bagi wanita di luar sana yang ada mengalami simptom-simotom yang dinyatakan, cepat-cepatlah berjumpa Doktor anda ye!
    Kisah Liat Bayar Hutang

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu jika ada simptom sekan ini boleh terus ker klinik berdekatan.

      Padam
  4. mak mertua saya penghidap sakit jantung.. selalu doktor akan tnye ade thyroid ke tak.. memang ade kaitan jgk la kan thyroid dgn sakit jantung ni..

    MAKANAN TERBAIK UNTUK PERKEMBANGAN MINDA KANAK-KANAK

    BalasPadam
  5. As Salam Doktor Niny. Saya pesakit Hyperthyroid. Today dah hari ke 7 saya buat RAI.Boleh ke saya pegang pets
    (Kucing)

    BalasPadam