Ahad, 23 November 2014

Multivitamin


Vita Lea Shaklee 

Merupakan multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia. Asalnya dikenali sebagai Vitaliza-Mineral dan disingkatkan sebutan kepadaVita-min, dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya dari Shaklee. Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (90 tahun dahulu) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vita-Lea .Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA. Ia diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.


Vita-Lea Shaklee ini disaluti dengan serbuk nutrisi spirulina. Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai Explo-tab. Ia merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil. vita-lea shaklee Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%. Vita-Lea Shaklee  telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000. 

Multivitamin

Vitamin Yang Terkandung dalam Vita-Lea Shaklee :
Biotin
Membantu badan menghasilkan tenaga dari protein dan lemak 

Vitamin D
Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat

Beta Karotena
Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi

Vitamin E
Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati, usus dan fungsi imunisasi

Kalsium
Menyokong kekuatan tulang, pengaliran urat saraf dan otot-otot

Boron
Membantu dalam metabolisma Vitamin D dan mineral yang terbabit dalam perkembangan tulang

Magnesium
Menyokong kekuatan tulang, fungsi otot dan membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal dan denyutan jantung


Manfaat Utama Vita-Lea Shaklee:

Penambahan Tenaga Segera -  pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.
 
Bersukan

Pelengkap Nutrisi -  Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya m ereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anaemia.


Keupayaan Sistem Produktif -  Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.  


Metabolisma -  Sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.

Elemen Penting Pada Sel Tubuh -  Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku, dan hormon, serta menjaga kesihatan tirod.

Melindungi Organ -  melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.Mengikut website Shaklee Malaysia Vita-Lea adalah tergolong dalam pemakanan sihat dan dikelaskan dalam nutrisi penting.

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=52238db3e51471b5f923a3481975f65d


Shaklee ID 1098254 
Email : niny_fariza@yahoo.ca 
SMS/What'sapp/Telegram : 013-2240354 
COD area: Ipoh nginkan harga yang lebih murah?? 
Nak jadi Ahli?? 


1 ulasan: