Isnin, 24 November 2014

Set Hamil & Berpantang





Makanan tambahan (supplement) adalah makanan untuk membantu memberi kecergasan kepada kita. Apabila kita sihat, setiap rutin harian dapat dilakukan dengan lebih berkesan terutama untuk wanita hamil dan berpantang.

Sedikit perkongsian makanan tambahan untuk Set Hamil dan Berpantang:-
  
Protein (ESP) :
  • Memastikan pertumbuhan bayi yang sihat.




Vitamin C:
  • Membina salur darah yang sihat serta merangsang penyerapan zat besi dan asid folik.
  • Membantu penghasilan kolagen untuk pertumbuhan otot,tulang dan tulang rawan.
  • Meningkatkan imun sistem serta mengurangkan jangkitan pada bayi.






Vita Lea:
  • Formula lengkap 28 vitamin dan mineral.
  • Meningkatkan penyerapan asid folik.
  • Mencegah kekurangan vitamin.
  • Zat besi- mengurangkan risiko bayi pra matang



B complex
  • Meningkatkan fungsi saraf.
  • Mencegah kecacatan tiub neural.
  • Mencegah kencing manis.
  • Mengurangkan risiko kelahiran pra matang.
  • Mengurangkan kemurungan.
  • Badan tidak dapat hasilkannya ianya dari sumber pemakanan.



Kalsium(ostematrix)

  • Membina dan menghasilkan tulang yang kuat
  • Mengelak sakit belakang & rapuh tulang dan gigi.
  • Membantu mengelak kejang dan sembelit.







Omega Guard (DHA)
  • Perkembangan otak bayi
  • Penglihatan awal bayi


PROMOSI OMEGA NOV 2014
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=f3ff7b1a6f1b2455187c4a8b8c2c373c

 
Alfalfa complex (set berpantang)
  • Meningkatkan penghasilan susu ibu dan
  • Memekatkan susu, untuk membantu bayi lebih kenyang.
  • Membantu mengawal pergerakan usus.
 

Disamping set diatas anda juga boleh tambah CoQ health dan GLA Complex. (Set Berpantang)


Untuk mendapatkan maklumat lanjut dan membeli produk Shaklee hubungi: 
 Dr Niny Fariza Junoh 
Shaklee ID 1098254 
Email : niny_fariza@yahoo.ca 
SMS/What'sapp/Telegram : 013-2240354 
COD area: Ipoh 
Inginkan harga yang lebih murah?? 
Nak jadi Ahli?? 

12 ulasan:

  1. saya memang amalkan set hamil dan berpantang dengan Shaklee..memang best!

    SENDI SIHAT KELUARGA BAHAGIA

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya start anak no 3 sebab baru kenal shaklee..

      Padam
  2. Untungnya sapa yang pernah ambil set berpantang shaklee kan...saya tak berpeluang nak cuba sebab dulu tak kenal pun shaklee...tapi sekarang ni ambil supplement shaklee sebab nak jaga kesihatan sebelum penyakit datang pada kita.

    atasi kebimbangan hamil selepas keguguran

    BalasPadam
    Balasan
    1. Supplement tuk kesihatan yang optimum pun bagus..

      Padam
  3. Masa dulu belum kenal shaklee. makan ubat kampung je... sekarang belum hamil tapi turut mengamalkan set2 shaklee. memang best...

    Mengapa Perlu Berhenti Merokok? Apa Kebaikannya Untuk Anda, Keluarga Dan Masyarakat?

    BalasPadam
  4. Untung kalau kita amek set hamil shaklee. Sebab boleh terus digunakan selepas berpantang. Cuma kena tambah supplement lain bagi melengkapkan lagi keperluan nutrisi ibu semasa dalam pantang..

    JommSihatDanCantik -> BAHANA UBAT DIET

    BalasPadam
  5. Bagus ambik set hamil shaklee ni. Ramai para ibu sangat berpuas hati dengan tindakbalasnya.

    BalasPadam
  6. Shaklee lengkap memenuhi.keperluan nutrisi daripada nak hamil, hamil, berpantang dan untuk anak-anak membesar sampai la.nak.awet muda.

    Tips Kebahagiaan Rumahtangga

    BalasPadam
  7. Cara moden dengan shaklee..sy oun dh stat ambil yg basic supaya bila hamil nnti dah ada semua supplement

    BalasPadam
  8. saya ambil set bajet je semasa pantang

    BalasPadam
  9. ibu hamil yang inginkan kesihatan optimum sangat bagus mengamalkan set kehamilan shaklee ini.. juga bagus untuk kandungan juga..

    8 PANDUAN MAKAN UNTUK KEKAL BERAT BADAN YANG SIHAT

    BalasPadam
  10. saya juga amalkan set berpantang shaklee... sangat best dan terbaik...

    BalasPadam