Selasa, 20 Januari 2015

5 Kedudukan Jerawat Dan Isyarat Yang Perlu Anda Mengambil Berat.
Jerawat memang perkara yang semua orang tak suka..ker ada orang yang suka dekat si jerawat ni, tambah lagi kalau jerawat BATU mesti stress jer rasa. Jerawat memang tumbuh di segenap tubuh kita dan yang paling ketara dekat bahagian muka. Harini sini saya nak kongsikan kedudukan jerawat dan isyarat yang perlu anda ambil berat.  1. Jika Jerawat bertumbuh di dahi anda, ini bermakna haba badan anda melampau dan peredaran darah anda tidak baik. Kemungkinan Minda dan badan anda telah terlampau letih dan tertekanan. Untuk /mengurangkan jerawat bertumbu/h di dahi anda, bermula dengan hari ini, anda perlu pupuk tabiat tidur awal dan bangun awal supaya minda dan badan anda dapat rehat yang cukup. Selain itu jangan lupa minum air masak yang banyak.
  2. Jerawat yang bertumbuh di batang hidung anda ini bermakna kemungkinan tulang belakang anda bermasalah dan perlu mengambil titikberat. Jika jerawat bertumbuh di hujung hidung mungkin kerana haba perut melampau dan sistem penghadaman anda tidak normal dan jika bertumbuh salah satu hujung hidung pula boleh dikaitan dengan masalah ovari atau masalah system reproduksi.
  3.  Apabila jerawat bertumbuh di dagu anda, ini bermakna fungsi buah pinggang anda telah terjejas atau rembesan dalaman anda lemah. Kaum wanita mudah mendapat jerawat di sekitar dagu ini kemungkinan berpunca daripada haid yg tidak teratur atau sistem peranakan yang bermasalah.
  4. Jerawat bertumbuh di pipi anda juga punyai makna yang berlainan berdasarkan jerawat tersebut bertumbuh di pipi kiri atau pipi kanan anda. Jika jerawat bertumbuh di pipi kiri anda, ini bermakna fungsi hati anda mungkin kurang lancer termasuk dilanda masalah rembesan, menyahtoksin dan masalah penghasilan darah. Jika jerawat bertumbuh di pipi kanan anda pula, ini bermakna fungsi paru-paru anda mungkin tidak normal.
  5. Jerawat bertumbuh di badan anda tanpa kira depan atau belakang, ini kemungkinan bermakna system perkumuhan anda bermasalah. Untuk mengatasi masalah ini, anda perlu mengamalkan pemakanan yang sihat dan mengikut pyramid pemakanan bagi mempastikan toksin yang di dalam badan anda dapat disingkir daripada badan anda dengan lebih baik.
 Shaklee ada menawarkan produk untuk membantu mengurangkan masalah jerawat.

  1. Collagen
  2. Nutriwhite
  3. Vitamin C
  4. ESP

Selain dari set untuk jerawat, anda juga boleh mencuba set detox..kerana jerawat juga mungkin muncul disebabkan oleh toksin dalam badan.


Untuk mendapatkan maklumat lanjut dan membeli produk Shaklee hubungi: 
Dr Niny Fariza Junoh 
Shaklee ID 1098254 
Email : niny_fariza@yahoo.ca 
SMS/What'sapp/Telegram : 013-2240354 
COD area: Ipoh 
Inginkan harga yang lebih murah?? 
Nak jadi Ahli??