Ahad, 1 Jun 2014

Vitamin E penyebab KANSER??



Entry kali ni saya nak kongsikan apa yang saya dapat dari blogwalking...bagus blogwalking ni leh tambah ilmu...

Vitamin E meningkatkan risiko kanser Prostat ???????

lau korang baca agak2 terkejut tak...
saya pun terkejut sebab tu baca sampai habis entry dari Master Hanum (thank you info).So, korang pun kena baca sampai habis ya..


Beliau ada scan buku berkenaan agar orang percaya..so saya kongsikan tuk korang jugak kat sini ya...





kata Master Hanum lagi yang PENTING PERLU TAHU KEPENTINGAN LABEL PADA BOTOL



Jadi moh kita kaji pasal Vitamin E shaklee dimana:-

 
Vitamin E Shaklee terdiri daripada Vitamin E d-alpha tocopherol concentrate and d-alpha tocopheryl acetate selain lengkap dengan Selenium [as selenium yeast].

Vitamin E sahaja tidak sempurna tanpa selenium. Pengambilan vitamin E perlulah lengkap dengan selenium untuk mendapat kesan pengambilan yang optimum manakala tanpa selenium ia boleh bertindak sebagai toksik dalam jangka panjang kerana ia tidak dapat melaksanakan fungsinya dengan baik.
Sekiranya anda pengamal vitamin E selain jenama Shaklee, pastikan juga anda membeli vitamin selenium supaya vitamin E anda dapat berfungsi dengan lebih baik.

Sama seperti Vitamin A, kita tidak boleh mengambil Vitamin A berlebihan kerana ia boleh mengakibatkan toksik kepada badan melainkan kita mengambil vitamin Pro- Vitamin A seperti Beta Carotene yang mana ia hanya akan ditukar kepada vitamin A bila diperlukan saja.

Makanlah vitamin E bersumber semulajadi dan ini boleh dilihat pada label botol vitamin anda sama ada ia 'd' atau 'l'.
Bagi yang bertulis pada label dengan 'd' ini bermakna ia adalah sumber asli. Manakala 'l' adalah sumber tiruan atau sumber kimia. Mengapa perlu memilih sumber asli? Supaya lebih mudah diserap oleh badan berbanding sumber tiruan atau sumber kimia kerana jika tidak dapat diserap oleh badan , ini akan menyebabkan toksik kemudan hari dan penyebab kepada wujudnya abnormal sel dalam badan.

Mungkin anda merasakan vitamin E Shaklee mahal berbanding vitamin E di luar sana(dalam pasaran) tetapi kita perlu tahu nilai yang kita bayar. Vitamin E Shaklee adalah bersumberkan asli dan lengkap dengan selenium.

Adakah kerana hendak jimat hari ini anda menanggung risiko yang besar kemudian hari?

Terima kasih Master Hanum atas perkongsian..


Jadi korang2 semua boleh ler ambik Vitamin Shaklee..